Statybos sektoriaus praktinio mokymo centras

Nacionalinis konkursas ,,Apdailininkas (statybininkas) 2017″

www.telsiurpmc.lt

Direktorė Nijolė Jastrumskienė  pirmoji profesinių mokyklų vadovo kvalifikacinė kategorija

 

Tipas - profesinė mokykla. Mokomoji kalba - lietuvių. 


Juridinių asmenų registras

Kodas: 190807514


S.Daukanto g. 6b, Varniai 

LT 88318, Telšių raj.

Tel./Fax. 8 444 47696

El.paštas: info@telsiurpmc.lt


TELŠIUOSE:

S.Daukanto g. 17 Telšiai

Tel./Fax. 8 444 53851, 8 444 31571

El.paštas:telsiai.sektorinis@gmail.com

BIBLIOTEKA

Darbo laikas: 10.45 - 19.30 val

PASLAUGOS


NUORODOS












217101301 Virėjo profesinio mokymo programa

VIRĖJAS 217101301

 DARBO APRAŠYMAS

Įgiję virėjo kvalifikaciją asmenys gali dirbti įvairiose viešojo maitinimo įmonėse ir įstaigose. Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, gebės: organizuoti virtuvės darbą pagal higienos normų bei technologinius reikalavimus, tinkamai atlikti pirminį produktų ir pusgaminių paruošimą, gaminti kokybiškus šaltus ir karštus patiekalus, padažus, sriubas, desertus ir konditerijos gaminius, gėrimus, savarankiškai apskaičiuoti reikiamų maisto produktų kiekį, išeigos normą ir patiekalų kainas, serviruoti stalus, naudotis informacinėmis technologijomis, saugiai dirbti technologiniais įrengimais.

ASMENINĖS SAVYBĖS

Virėjo profesijai reikalingi svarbiausi bendrieji gebėjimai ir asmeninės savybės: kruopštumas, kantrybė, atidumas, darbštumas, kūrybingumas, vaizduotė, gebėjimas prisitaikyti prie užduočių kaitos, gebėjimas bendrauti, emocinė pusiausvyra, fizinė ištvermė bei pakantumas monotoniškam darbui.

 STOJANT Į VŠĮ TELŠIŲ RPMC – Reikalingas išsilavinimas – pradinis ( mokymosi trukmė – 3 metai ).

Kiti reikalavimai. Asmenims, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių dėl intelekto sutrikimo.

 Sėkmingai baigę virėjo mokymo programą įgysite šias kompetencijas:

1.Parinkti darbui įrengimus, inventorių, įrankius
2. Saugiai dirbti
3. Parengti virėjo darbo vietą
4. Parinkti maisto produktus bei žaliavas patiekalams ruošti
5. Nustatyti maisto produktų ir žaliavų kokybę
6. Paruošti maisto produktus ir žaliavas pusgaminiams ir patiekalams gaminti
7. Apskaičiuoti maisto produktų reikmes
8. Ruošti įvairius pusgaminius
9. Nustatyti pusgaminių kokybę
10. Parinkti ir taikyti šiluminio paruošimo būdus
11. Gaminti karštuosius ir šaltuosius patiekalus
12. Paruošti patiekti patiekalus
13. Nustatyti patiekalų kokybę

Suteikiama profesinė kvalifikacijaVIRĖJAS

Jūs mokysitės šių dalykų:

  1. Civilinė sauga
  2. Ekonomikos ir verslo pagrindai
  3. Estetika
  4. Profesijos informacinės technologijos
  5. Lietuvių kalbos kultūra ir specialybės kalba
  6. Dorinis ugdymas (etika)
  7. Kūno kultūra
  8. Maisto prekių mokslas
  9. Maisto ruošimo technologijos įvadas
  10. Kulinarijos pusgaminiai
  11. Sriubos ir padažai
  12. Karštieji kruopų, ankštinių, makaronų, miltų, daržovių patiekalai
  13. Karštieji žuvies patiekalai
  14. Karštieji mėsos patiekalai
  15. Karštieji kiaušinių, varškės patiekalai
  16. Saldieji patiekalai ir gėrimai
  17. Konditerijos gaminiai
  18. Šaltieji patiekalai ir užkandžiai
  19. Specializuotas maitinimas
  20. Firminiai, etnografiniai kulinarijos ir konditerijos gaminiai
  21. Maisto ruošimo įrengimai
  22. Gamybos organizavimas maitinimo įmonėje
  23. Darbuotojų sauga ir sveikata
  24. Darbo teisės pagrindai
  25. Mitybos fiziologija ir geros gamybos praktika
  26. Apskaita ir kalkuliacija
  27. Aplinkos apsauga
  28. Lankytojų aptarnavimo pagrindai.

Baigus mokyklą išduodamas  profesinio mokymo diplomas.

TĖVAMS

EGZAMINAI

PAGALBA

KIEKVIENO MĖNESIO PASKUTINIS PENKTADIENIS - TĖVŲ DIENA. GALITE LANKYTIS PAMOKOSE, PASIKALBĖTI SU MOKYTOJAIS APIE JŪSŲ VAIKŲ GEBĖJIMUS DALYKŲ PAMOKOSE; SUSITIKTI SU GRUPĖS VADOVU.

UGDYMAS KARJERAI


ARCHYVAS
APKLAUSA