Statybos sektoriaus praktinio mokymo centras

Nacionalinis konkursas ,,Apdailininkas (statybininkas) 2017″

www.telsiurpmc.lt

Direktorė Nijolė Jastrumskienė  pirmoji profesinių mokyklų vadovo kvalifikacinė kategorija

 

Tipas - profesinė mokykla. Mokomoji kalba - lietuvių. 


Juridinių asmenų registras

Kodas: 190807514


S.Daukanto g. 6b, Varniai 

LT 88318, Telšių raj.

Tel./Fax. 8 444 47696

El.paštas: info@telsiurpmc.lt


TELŠIUOSE:

S.Daukanto g. 17 Telšiai

Tel./Fax. 8 444 53851, 8 444 31571

El.paštas:telsiai.sektorinis@gmail.com

BIBLIOTEKA

Darbo laikas: 10.45 - 19.30 val

PASLAUGOS


NUORODOS












PROFESINĖ STAŽUOTĖ MALTOJE. NAUJOS ŽINIOS + NAUJOS TECHNOLOGIJOS

Pagal Erasmus +Leonardo daVinci programos asmenų mobilumo projektą  ,,Meistriškumas, tradicijos ir inovacijos per partnerystę ir tarptautiškumą profesiniame mokyme“ Nr. 2017-1-LT01- KA102-035099 2018 metais gegužės 7-11 dienomis VšĮ Telšių regioninio profesinio centro darbuotojai kartu su Mažeikių politechnikos mokyklos atstovais stažavosi Maltoje.

Pagrindinis šio projekto tikslas – darbuotojų, vykdančių ir kuruojančių profesinį mokymą profesinių įgūdžių tobulinimas inžinerinėje, statybos, turizmo ir paslaugų srityse, analizuojant profesinio mokymo tradicijas, inovacijas ir partnerystę Europos šalyse, didinant profesinio mokymo vykdymo ir organizavimo kokybę Telšių ir Mažeikių profesinio mokymo įstaigose, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmuose ir Telšių smulkiųjų verslininkų asociacijose bei užtikrinant profesinio mokymo atitiktį darbo rinkos reikalavimams.

Vizito metu priimanti organizacija IZI LTD  puikiai organizavo dalyvių sutikimą, kokybiškai rūpinosi viso projekto vykdymu.

Stažuotės metu stebėjome darbo procesus klientų aptarnavime, maisto ruošime. Domėjomės naujausiomis technologijomis ir metodikomis patiekalų gaminime ir patiekime. Susipažinome su Maltos virtuve, stebėjome studentų praktikos užsiėmimus. Lankėmės Ta ‘Qali ūkininkų turguje, kur stebėjome ir analizavome vietinių ūkininkų maisto produktų ir žaliavų pasiūlą ir kokybę.  Buvo analizuojamos profesinio mokymo ir žemės ūkio sąsajos Maltoje, pokalbių su vietiniais verslininkais metu aptartas maisto ir turizmo specialistų poreikis Maltos darbo rinkoje, tradicinių amatų ir turizmo paslaugų sąsajos. Stebėjome paslaugas turistams Ta ‘Qali  amatų kaimelyje.

Tradiciniame Maltos restorane Ta’Nenu stebėjome maltietiškų patiekalų gamybos technologiją ir ragavome maltietiškus patiekalus. Maltiečiai yra linkę valgyti daug angliavandenių – duonos, ir, tenka pripažinti, jų kepta duona – nuostabi. Iš tiesų tai riteriai iš Rodo atsigabeno savo kepėjus, iš kurių maltiečiai perėmė šį receptą. Buvo įdomu stebėti duonos kepimą šimtametėje krosnyje. Be kvapnios duonos teko susipažinti su gamybos technologija ir ragauti nepakartojamo deserto imqaret – tai pyragėlis su datulių įdaru. Kartais šis ypač saldus desertas patiekiamas su ledų rutuliukais.

Taip pat sužinojome, kad triušienos patiekalai su vynu – vieni iš nacionalinių Maltos patiekalų. Fenek – šis patiekalas yra vienas iš populiariausių saloje, todėl ir jo gaminimo būdų yra daugybė. Švelni triušio mėsa marinuojama vyne ir vėliau troškinama su pomidorais ir česnakais.

Susipažinome su vyno tradicijomis Maltoje, dalyvavome Marsovino vyno degustacijoje ir pristatyme.

Nuostabių patiekalų šalyje nebūtų be kvapniojo, vietoje spaudžiamo alyvuogių  aliejaus. Alyvmedžių giraitės dažniausiai yra nedidelės (vienos šeimos verslas), po jas rudenį pasklinda  daugybė skynėjų. Nepaisant visų įmantrių šiandienos technologijų ir superįrangos, alyvuogės ir toliau skinamos rankomis. Teko ir mums pasivaikščioti alyvmedžių soduose, susipažinti su alyvuogių aliejaus spaudimo tradicijomis, paragauti švelnaus skonio aliejaus. Anot maltiečių, vietinių spaudžiamas aliejus yra vaistas nuo visų ligų.

Įgytos žinios apie naujas maisto gamybos technologijas bus pristatytos mokiniams per specialybės profesinio mokymo pamokas.

Stažuotės metu patobulinome šnekamosios užsienio kalbos įgūdžius, susipažinome su maltiečių virtuve, kultūra, tradicijomis, architektūra.

Malta – pojūčių sala: skanus vietinės virtuvės maistas, triukšmingos miesto turgavietės, tradiciniai fejerverkai švenčių metu, subtilūs nėriniai ir įvairiaspalviai stiklo gaminiai…

Laisvu metu aplankėme Maltos sostinę Valetą, Gozo, Komino salas, M‘dinos bažnyčią, Žydrąją lagūną. Puiki patirtis, patirti įspūdžiai dar ilgai išliks gražiuose prisiminimuose.

Projekto dalyvės Rita Leščiauskienė, Vida Šimkienė, Irena Butrimienė.

   Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

TĖVAMS

EGZAMINAI

PAGALBA

KIEKVIENO MĖNESIO PASKUTINIS PENKTADIENIS - TĖVŲ DIENA. GALITE LANKYTIS PAMOKOSE, PASIKALBĖTI SU MOKYTOJAIS APIE JŪSŲ VAIKŲ GEBĖJIMUS DALYKŲ PAMOKOSE; SUSITIKTI SU GRUPĖS VADOVU.

UGDYMAS KARJERAI


ARCHYVAS
APKLAUSA