Padavėjų ir barmenų susitikimas su profesionalais
Spalio 12 dieną VšĮ Telšių regioninio profesinio mokymo centro padavėjo ir barmeno specialybės mokinės turėjo nuostabių užsiėmimų ir neišdildomų įspūdžių dieną. Užsiėmimai vyko realioje darbo vietoje, Telšių kavinėje „Senamiestis“. Per pirmą užsiėmimą mokinės susitiko su kepėja Alma Vaišviliene, kuri parodė mokinėms, kaip subtiliai, skoningai padaryti mini užkandukų prie baro. 10 valandą mokinių jau laukė virtuvės šefas, kulinaras, maisto kursų vedėjas, Untold Grill Stories restorano Vilniuje idėjinis vadas Jonas Jonušas. Jis papasakojo apie darbą prie baro, apie vynų subtilybes, parodė, kaip gaminti įdomesnius klasikinius kokteilius. Po šio užsiėmimo mokinės ir pačios gamino kokteilius. 12 valandą renginių organizatorė Gabrielė Cibulskė iš Klaipėdos kartu su mokinėmis darė šampano piramidę, pasakojo apie piramidės apšvietimą ir parodė, kaip dirbti su sausu ledu. Mokinės viską išbandė pačios, džiaugėsi naujovėmis, kurias pritaikys mokymosi metu. Susitikimai su įdomiais žmonėmis, kelionės į kitų miestų restoranus, kavines, praktiniai užsiėmimai realiose darbo vietose, praplečia mokinių akiratį, žadina žingeidumą ir susidomėjimą padavėjo ir barmeno profesija.
Profesijos mokytoja Laima Juškienė