Vizija, Misija, Tikslai
2023 - 2024 m. m.
Informacija stojantiems
Mokymo programos
UGDYMAS KARJERAI
Karjeros specialistė
Kursai
Formaliojo ir neformaliojo profesinio mokymo programos
Įtraukiojo ugdymo ir profesinio mokymo prieinamumas
Įtraukiojo ugdymo ir profesinio mokymo prieinamumas
A+ R A-
Kviečiame 1,2% pajamų mokesčio - paramos skirti VšĮ Telšių RPMC

Erasmus+ mobilumo projektas Nr. 2022-1-LT01- KA121-000067915

ATVIRA PAMOKA - GALIMYBĖ SUSIPAŽINTI SU PATIRTIMI

Gegužės 26 dieną Varniuose įvyko atvira pamoka AUTOMOBILIŲ MECHANIKO SPECIALYBĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS. STAŽUOTĖS PATIRTIS VOKIETIJOJE. Motiejus Savickis, Donatas Stankevičius, Taironas Zybartas ir Egidijus Pivariūnas pristatė Vokietijoje stažuotės metu įgytą patirtį, pasidalino naujovėmis, papasakojo, kaip sekėsi dirbti Chemnico autoservisuose. Mokiniai džiaugėsi suteikta galimybe tobulinti profesinius įgūdžius, lavinti užsienio kalbą. Stažuotės dalyviai ragino bendramokslius aktyviai dalyvauti kitų mokslo metų stažuočių atrankoje. Veikla vyko pagal įgyvendinamą Erasmus+ mobilumo projektą  „Tarptautiškumas ir profesinė patirtis su „Erasmus +“  Nr. 2022-1-LT01- KA121-000067915.

 Projektų vadovė Diana Stuopelienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 


ATVIRA PAMOKA - GALIMYBĖ SUSIPAŽINTI SU PATIRTIMI

Gegužės 26 dieną Varniuose įvyko atvira pamoka AUTOMOBILIŲ MECHANIKO SPECIALYBĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS. STAŽUOTĖS PATIRTIS VOKIETIJOJE. Motiejus Savickis, Donatas Stankevičius, Taironas Zybartas ir Egidijus Pivariūnas pristatė Vokietijoje stažuotės metu įgytą patirtį, pasidalino naujovėmis, papasakojo, kaip sekėsi dirbti Chemnico autoservisuose. Mokiniai džiaugėsi suteikta galimybe tobulinti profesinius įgūdžius, lavinti užsienio kalbą. Stažuotės dalyviai ragino bendramokslius aktyviai dalyvauti kitų mokslo metų stažuočių atrankoje.

Veikla vyko pagal įgyvendinamą Erasmus+ mobilumo projektą  „Tarptautiškumas ir profesinė patirtis su „Erasmus +“  Nr. 2022-1-LT01- KA121-000067915.

 Projektų vadovė Diana Stuopelienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 


STAŽUOTĖS IŠ ITALIJOS PATIRTIS PERTEIKIAMA MOKINIAMS

Gegužės 16 dieną, dirbant su  Padavėjo ir barmeno specialybės mokiniais,   buvo praktiškai pritaikytos kompetencijos, įgytos stažuotėje Italijoje, pristatyta Italijos švietimo sistema ir profesinio mokymo sistema. Praktinio mokymo metu buvo gaminama Bruschetta - itališkas užkandis su pomidorais, itališka kava Bičerinas, susipažinta su Itališkais klasikiniais kokteiliais ("Aperol Spritz", "Bellini", 'Negroni", "Limoncello" ir kt.). Mokiniai įgijo naujų žinių ir patobulino savo kompetencijas. Veiklos vyko, įgyvendinant Erasmus + projektą Nr. 2022-1-LT01-KA121-000067915.

Vyr. profesijos mokytoja Laima Juškienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 


 

PROFESINIO MOKYMO DARBUOTOJŲ STAŽUOTĖ ITALIJOJE

VšĮ  Telšių regioninio profesinio mokymo centro darbuotojai  Sonata Virmauskienė, Laima Juškienė, Vaiva Klingerienė, Daiva Lukošienė, Inga Ramonienė ir Sigutė Verikienė  2023 m. gegužės 8 – 12 dienomis dalyvavo profesinėje stažuotėje Italijoje. Susipažinta su  Italijos profesinio mokymo sistema, virėjo, padavėjo barmeno ir socialinio darbuotojo padėjėjo darbo rinkos poreikiais,  kvalifikuotų specialistų įdarbinimo galimybėmis ir reikalavimais profesinio mokymo specialistams, ugdymo  metodais, technologine infrastruktūra, su šiuolaikinei darbo rinkai reikalingų darbo įgūdžių formavimui taikomomis technologijomis, pameistrystės mokymo formos poreikiu, stebėti ir analizuoti technologiniai procesai  profesinio mokymo vietose ir smulkaus bei vidutinio verslo įmonėse. Virėjo ir padavėjo barmeno specialybės mokytojams organizuoti kulinariniai tautinio paveldo mokymai, lankytasi profesinėje mokykloje „Istituto Grieco Einaudi“ Foggia, kur su kolegomis diskutuota  apie Italijos ir Lietuvos švietimo sistemą, stebėtos ir aptartos padavėjo barmeno ir virėjo specialybės pamokos. Nedideliame kaimo ūkyje, kur gaminami itališki sūriai, stebėtas itališkų sūrių gamybos procesas, itališkų užkandžių gamyba. Vyno darykloje „Cantine le Grotte“ stebėtas vyno, laikantis Apulijos regiono tradicijomis, gamybos procesas.

Socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės mokytojai lankėsi senelių, sergančių Alzheimerio liga dienos centre „URIA“, stebėjo įstaigoje dirbančių specialistų darbą, dalyvavo vykdomose veiklose. Vizito profesinėje mokykloje „Istituto Grieco Einaudi“ Foggia metu stebėjo socialinės priežiūros darbuotojo mokymo programos pamokas, o susitikimo su kolegomis metu aptarė ugdymo metodus, problemas. Lankytasi vaikų namuose, kur susipažinta su darbo specifika, stebėtos ir  aptartos veiklos.

Užmegzti glaudūs bendradarbiavimo ryšiai su priimančiąja organizacija DUE I SRL, numatytos tolimesnio bendradarbiavimo kryptys. Priimančioji organizacija, laisvu laiku sudarė puikias sąlygas pažinti Italijos Apulijos regioną, tradicijas, istoriją ir kultūrą. Organizuotos ekskursijos į aplinkinius miestus, Foresta Umbra nacionalinį parką, Gargano pusiasalio pakrantę. Stažuotės metu buvo ugdomos profesinės ir tarpkultūrinės kompetencijos, bendrieji gebėjimai, susipažinta su  Italijos geografiniais, klimatiniais ir pagrindiniais kultūriniais ypatumais. Parvežta patirtis bus pristatyta ir išanalizuota metodinės grupės posėdyje ir pritaikyta ugdymo procese.

Profesijos mokytoja Sigutė Verikienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.


PROFESINIO MOKYMO DARBUOTOJAI STAŽAVOSI AIRIJOJE

VšĮ Telšių RPMC profesinio mokymo darbuotojai Martynas Mikalauskas, Ignas Šimanskas, Aušra Viesulė ir Vida Šimkienė, vadovaujami direktorės Nijolės Jastrumskienės 2023 m. nuo vasario 27d. iki kovo 3 dienos 4, dalyvavo profesinėje stažuotėje Airijoje. Susipažinta su profesinio mokymo sistema Airijoje, stebėta ir  išanalizuota Airijos patirtis, vykdant profesinį mokymą pameistrystės būdu, stebėtos profesinio mokymo ir darbo rinkos sąsajos, kvalifikacinių egzaminų sistema ir turinys, mokymo metodai, profesinio mokymo rezultatai, organizavimas ir valdymas statybos ir finansų srityse. Stebėtas statybos ir verslumo profesinis mokymas profesinio mokymo įstaigoje ,,Mallow Collegie of Further Education“, ,,University College Cork (UCC)“, bei įmonėse ,,Qifa Financial Planner & Job shadowing“, ,,Barry-John Ryan Financial Planning“. Užmegzti glaudūs bendradarbiavimo ryšiai su priimančiąja organizacija ,,Your International Training“ su kuria numatytos tolesnės bendradarbiavimo galimybės. Pažintinės kultūrinės veiklos laisvu laiku sudarė sąlygas pažinti Airijos istoriją ir kultūrą: organizuota ekskursija po Moherso uolas, susipažinta su ,,University College Cork“ istorija.   Stažuotės metu  buvo ugdomi profesiniai ir bendrieji gebėjimai, tobulintos anglų k. kompetencijos. Parvežta patirtis bus pristatyta ir išanalizuota metodinės grupės posėdyje ir pritaikyta ugdymo procese.

Profesijos mokytojai Martynas Mikalauskas, Ignas Šimanskas

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos


Padavėjos barmenės dalinosi patirtimi

2022 metų lapkričio 15 dieną Varniuose įvyko atvira padavėjo barmeno specialybės mokinių pamoka, kurioje grįžusios iš stažuotės Kipre pagal  Erasmus+ mobilumo projektą Nr. 2022-1-LT01- KA121-000067915 mokinės pristatė įgytą patirtį. Gabija džiaugėsi, kad mėnuo laiko Kipre neprailgo, ji išmoko labiau pasitikėti savimi, įgijo darbo su padavėjo barmeno įranga įgūdžių. Gabrielė, pasakodama apie stažuotę, paminėjo, kad užsienio kalbos įgūdžiai yra labai svarbūs, ir paragino bendramokslius aktyviai dalyvauti pamokose, semtis žinių, kad paskui galėtų tobulėti stažuotėje. Merginos tvirtai užtikrino, kad Erasmus+ programa joms- tai puiki galimybė tobulėti ne tik kaip padavėjoms barmenėms, bet ir kaip asmenybėms- jos išmoko savarankiškumo, atsakingumo, darbo kolektyve.  Tai pirma stažuotė pagal įgyvendinamą projektą, kitų specialybių mokiniai irgi nekantraudami laukia galimybės išvykti į mobilumą.

Projektų vadovė Diana Stuopelienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

 


MOKINIAI PAVIJO VASARĄ SU ERASMUS+ 

Prasidėjo spalio mėnuo, Lietuvoje oro temperatūra nepakyla virš 15 laipsnių šilumos... Bet ne visur taip vėsu ! Erasmus+ stažuotės dalyviams ją pavyko pasivyti Kipre. 7 mokiniai čia stažuojasi,  laiką leidžia turiningai, derindami mokslą ir poilsį. Nuo 2022 m. spalio 03 dienos iki spalio 27 dienos Kipre vyksta stažuotė, kurios metu antro- trečio kurso mokiniai atlieka praktiką Kipro įmonėse, kur kuria reklamą, ją gamina,  atlieka vidaus apdailos darbus bei aptarnauja klientus viešbutyje. Iš viso stažuojasi ir tobulina profesinius gebėjimus 3 padavėjai barmenai, 2 kompiuterinio projektavimo operatoriai ir 2 apdailininkai (statybininkai). Turininga veikla  įmonėse, kultūrinė veikla, linksmi savaitgaliai ir vakarai, susipažįstant su svetinga ir turtinga šalimi. Linkime sėkmės, semiantis profesijos paslapčių 

Stažuotės vyksta, įgyvendinant Erasmus+ mobilumo projektą  „Tarptautiškumas ir profesinė patirtis su „Erasmus +“  Nr. 2022-1-LT01- KA121-000067915.

 Projektų vadovė Diana Stuopelienė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

 


 

SKELBIAMA PROJEKTO DALYVIŲ MOKINIŲ ATRANKA

vykti į stažuotes pagal  Erasmus+ mobilumo projektą Nr. 2022-1-LT01- KA121-000067915

Projekto vykdytojas - VšĮ Telšių regioninis profesinio mokymo centras.

Projekto tikslas - mokinių profesinių gebėjimų tobulinimas, taip didinant profesinio mokymo kokybę.  Kviečiame dalyvauti būsimus 3 kursų mokinius atrankoje į 4 savaičių stažuotę Kipre:

  1. Numatomas dalyvių skaičius- iš viso 7 dalyviai. Numatoma preliminari data 2022-10-02 iki 2020-10-29, 4 savaitės. Kviečiami dalyvauti atrankoje Padavėjo barmeno (numatomi 3 dalyviai),  Kompiuterinio projektavimo operatoriaus (numatomi 2 dalyviai) ir Interjero apipavidalintojo (numatomi 2 dalyviai) specialybės būsimieji 3 kurso mokiniai.

Norintys vykti į stažuotę turi turėti galimybę, esant poreikiui, skiepytis nuo Covid-19.

Pragyvenimo, maitinimo ir kelionės lėšos kompensuojamos iš mobilumo projekto lėšų.

Norintys dalyvauti turi užpildyti projekto dalyvio anketą lietuviškai iki 2022-08-16, gauti grupės vadovo rekomendaciją.   

Informaciją teikia  projektų vadovė Diana Stuopelienė, tel. 861393296, el.paštas: diana.stuopeliene@gmail.com

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai

Nuorodos

 

 

Prisijungimas

Prisiminti mane

       

Varniuose

S. Daukanto g. 6b, Varniai
LT 88318, Telšių raj.
Tel./Fax. 8 444 47696
El. paštas: info@telsiurpmc.lt

www.telsiurpmc.lt

Direktorė: Rita Leščiauskienė antroji vadybos kvalifikacinė kategorija
 Tipas - profesinė mokykla. Mokomoji kalba - lietuvių.
 Juridinių asmenų registras
Kodas: 190807514
 Įstaigos priimamojo darbo laikas:
8.00 val. - 17.00 val.
 Pietų pertrauka:
 12.00 - 12.45 val.

Telšiuose

S. Daukanto g. 17 Telšiai
Tel./Fax. 8 444 53851, 8 444 31571
El. paštas: telsiai.sektorinis@gmail.com